Entingen

Belangrijk! Voor een verblijf in een pension of hotel, is een inenting tegen kattenziekte en niesziekte verplicht. De inentingen moeten nog minimaal 1 maand geldig zijn bij het verlaten van ons Kattenhotel. En zonder geldig vaccinatieboekje kunnen wij uw kat niet in ons hotel opnemen!

In een hotel (en ook in asiels of bij fokkers) is het risico op het overdragen van ziektes hoger. De katten zitten vaak in één ruimte en komen met grotere regelmaat met elkaar in contact dan in hun huiselijke omgeving. Vertel uw dierenarts dat uw kat naar een pension gaat en wat onze inentingsvoorwaarden zijn. Zonder de verplichte inentingen zoals in onze voorwaarden opgenomen kan uw kat helaas niet bij ons logeren. 

De vaccinatie tegen Bordetella is maximaal 1 jaar geldig. MAAR LET OP: De neusvaccinatie voor Bordetella wordt door ons niet verplicht gesteld. Deze vaccinatie dient ruim voor het verblijf bij ons gegeven te zijn. We hanteren 6 weken vóórdat de kat komt logeren. De Bordetella vaccinatie geeft natuurlijk extra bescherming, maar kan de eerste weken na vaccinatie worden uitgescheiden door de kat. Vaak zie je dat de kat een loopneus heeft, of een aantal dagen moet niezen kort na de vaccinatie. Op dat moment kan de kat de Bordetella bacterie overdragen naar andere katten toe, dit is natuurlijk niet wenselijk als je een vol Kattenhotel hebt. Pas 6 weken NA de vaccinatie is het risico minimaal dat de katten die ertegen gevaccineerd zijn, het overgedragen naar andere katten.

Verplichte inentingen

Kattenziekte: niet langer geleden dan 36 maanden en niet korter geleden dan 2 weken.
Niesziekte: niet langer geleden dan 10 maanden, niet korter geleden dan 2 weken.

Wij werken samen met Dierenartsenpraktijk Bommelerwaard. www.dapbommelerwaard.nl